GROEPSTRAININGEN

Groepstrainingen

Ben je als bedrijf geïnteresseerd in groepstrainingen die “blijven hangen”, dan laat ik mij graag uitnodigen om de wensen in kaart te brengen en een voorstel te doen.

Binnen iedere organisatie wordt er gestreefd naar professionalisering van werknemers en zo ook op het gebied van Soft Skills.

Inmiddels heb ik ruim 10 jaar ervaring met het geven van trainingen Communicatieve Vaardigheden (Soft-skills) aan studenten Civiele Techniek (HHS) en daarnaast aan Young Professionals.

Een voorbeeld van de losse trainingen voor Young Professionals  werden als volgt gepromoot:

Je hebt een vliegende start gemaakt in je carrière als Young Professional engineer in de energy sector. Ondanks een goede opleiding zijn er echter meer algemene punten waar je tegenaan loopt en die je optimale presteren in de weg kunnen staan. Hoe vertel je die klant bijvoorbeeld dat zijn ‘vraagje’ de prijs behoorlijk opschroeft? Of dat je collega toch echt dat klusje moet doen? Of zorg je ervoor dat je gezien en gehoord wordt in de vergadering en er wat met je ideeën wordt gedaan?

We gaan in deze training aan de slag met Persoonlijke Vaardigheden zoals: assertiviteit, feedback geven, slecht nieuws gesprekken, delegeren, samenwerken, etc. Voorafgaand aan de training is er een schriftelijke intake, zodat we de training op jouw behoeften kunnen afstemmen. Naast een theoretisch gedeelte is er ruimte voor intervisie, waarbij jouw persoonlijke situatie aan bod komt. Het doel is om jou de tools en het inzicht te geven om prettiger en beter te presteren. De deelnemers bestaan uit Young Professional engineers in de energy sector.

Input van deelnemers
Aan de deelnemers wordt gevraagd deel te nemen aan de intake en daarmee leerdoelen en cases aan te dragen. Deelnemers volgen de helft van de training tijdens werktijd en de helft in eigen tijd.

Taal
De training wordt in het Nederlands verzorgd.

Inmiddels heb ik de ervaring dat éénmalige trainingen weinig tot geen effect hebben. Ik bied dan ook alleen nog trainingen aan waar gewenste veranderingen worden bereikt door opvolging, door een stukje theorie, veel praktijk, intervisie, samen leren, integreren, resultaten boeken, blije deelnemers, inspiratie en motivatie. Kortom blije organisatie wat bijdraagt aan de uitstraling en identiteit.

Wanneer er sprake is van groepstrainingen met meer dan 8 deelnemers, werk ik samen met KATI-advies.

Heb ik je interesse gewekt? Bel me en ik maak graag een afspraak over de mogelijkheden.

Ben jij het doolhof zat en klaar om de uitgang te vinden?